Przepisy na sukces - czyli kulinarne przeboje firmy JAWO

PIEROGI
Jakie pierogi są najlepsze? Te robione przez babcie, ale zaraz po nich nasze - firmy Jawo. Dlaczego tak uważamy? Bo są takie, jakie powinny być prawdziwe domowe pierogi.
Miękkie ciasto z mąki i prawdziwych jajek, napełnione aromatycznym farszem wykonywanym przez nas na miejscu, bez sztucznych dodatków smakowych, bez sztucznych barwników i konserwantów. Do tego wszystkie lepione ręcznie.
W ofercie mamy dwanaście rodzajów.
Sześć dla wielbicieli pierogów na słodko: z serem,  z truskawkami, z serem i truskawkami,
z jagodami, z serem i jagodami i z wiśniami.
Kolejne sześć dla tradycjonalistów, zarówno dla amatorów mięsa, jak i wegetarian: z mięsem, ruskie, z grzybami i kapustą, z mięsem i kapustą. A dla poszukujących oryginalnych smaków mamy pierogi staropolskie z kaszą i grzybami oraz ze szpinakiem.
W opakowaniach 450 g i dla  gastronomii 2,5 kg

KLUSKI
Ich zaletą jest wyjątkowo łatwy i szybki sposób przyrządzenia. Pomagają w sprawnym przygotowaniu obiadu, doskonale zastępując ziemniaki.
W naszej ofercie:
- Śląskie z mięsem z nadzieniem wołowo - wieprzowym, szczególnie polecamy podawać               z dowolną surówką;
- Śląskie z dziurką. Dlaczego z dziurką? Żeby polać je dowolnym sosem i podawać z porcją mięsa oraz warzywami jako drugie danie.
Oba rodzaje klusek śląskich są produktem bezglutenowym. 
- Kopytka okraszone skwarkami lub polane sosem pozwalają w trzy minuty przyrządzić smaczne danie;
- Leniwe z serem najsmaczniejsze są z cukrem i cynamonem oraz polane roztopionym masłem. Szczególnie lubiane przez dzieci.
W opakowaniach 450 g i dla  gastronomii 2,5 kg

PYZY
Trzy rodzaje pyz ziemniaczanych: z mięsem, nienadziewane i kartacze.
Wszystkie stanowią doskonałą bazę do szybkiego przygotowania obiadu. Wyśmienicie komponują się zarówno z okrasą, jak i surówkami lub z sosami.
W opakowaniach 450 g i dla  gastronomii 2,5 kg
Kartacze to potrawa wywodząca się z kuchni kresowej sporządzona z ziemniaków, mięsa wołowego i wieprzowego oraz przypraw. Doskonałe z sosami, przysmażoną cebulka
i surówkami. Na zachodzie Polski znane są jako kartacze, a na wschodzie funkcjonują
pod nazwą cepeliny.
W opakowaniach 480 g i dla  gastronomii 2,5 kg

USZKA
Można je podawać na ciepło z czerwonym barszczem, rosołem lub tradycyjną grzybową, jak również z sosami, a także jako dodatek do sałatek i zapiekanek.
Proponujemy trzy rodzaje uszek:
- z pieczarkami, nadzienie składa się ze świeżych pieczarek, przypraw i błonnika pszennego,
- z mięsem, z farszem z wołowiny pochodzącej z polskich gospodarstw wiejskich,
- z grzybami i kapustą, które nadziane są kawałkami prawdziwych leśnych grzybów, najchętniej kupowane na wigilijny stół. 
W opakowaniach 450 g i dla  gastronomii 2,5 kg

KNEDLE
Wyrabiane ręcznie, nadziewane całymi starannie wyselekcjonowanymi owocami: śliwkami lub truskawkami. Bez dodatku cukru. Polecamy serwować polane stopionym masłem
i posypane cukrem lub sosem czekoladowym.
W opakowaniach 450 g i dla  gastronomii 2,5 kg

DANIA NA PATELNIĘ
W sprzedaży cztery rodzaje dań. Można je przyrządzić na trzy proste sposoby, wystarczy je podgrzać na patelni, w mikrofalówce i w piekarniku.
- Krokiety z mięsem zaspokoją nawet największy głód. Serwowane najczęściej z filiżanką czerwonego barszczu doskonałe na co dzień lub na wykwintne przyjęcia.
- Krokiety z grzybami i kapustą pachną lasem i prawdziwkami, które kryją się pod złocistą, chrupiąca skorupką. Zdecydowanego smaku dodają im przysmażona cebulka i kiszona kapusta.
- Naleśniki z delikatnym nadzieniem z dużej ilości puszystego twarożku ukrytego w tradycyjnym cieście naleśnikowym. Szczególnie polecamy z ulubionymi sosami owocowymi, a dla wielbicieli czekolady z wiórkami czekoladowymi.
- Karminadle śląskie to tradycyjna potrawa ze Śląska. Okrągłe kotleciki z mięsa mielonego smakują doskonale zarówno z ziemniakami i surówką,  jak i pokrojone w plastry, ułożone na kromce tradycyjnego polskiego chleba czy bułki.
Wszystkie dania na patelnie to produkty ręcznie robione.
W opakowaniu: 400 g i dla gastronomii 1 kg.

Z materiałów prasowychy firmy JAWO

Powrót do głównego tekstu