Zachodniopomorskie: "Święto Śledzia Bałtyckiego"

Pamiątkowe zdjęcie laureatów konkursu najlepsza potrawa rybna i najlepsza potrawa śledziowa

Pamiątkowe zdjęcie laureatów konkursu najlepsza potrawa rybna i najlepsza potrawa śledziowa

Kolorowy zawrót głowy - Małgorzata Wysoczańska, z-ca dyrektora ZOR ARiMR miała nie łatwe zadanie

Kolorowy zawrót głowy - Małgorzata Wysoczańska, z-ca dyrektora ZOR ARiMR miała nie łatwe zadanie

Tego dnia plac przed latarnią był tłumnie odwiedzany

Tego dnia plac przed latarnią był tłumnie odwiedzany

W dniach 7-8 lipca 2018r. w Niechorzu odbyło się po raz XVIII "Święto Śledzia Bałtyckiego" - kultywujące morską tradycję i propagujące zawód oraz etos rybaka. O rybaków i ludzi morza powinniśmy dbać dla naszego wspólnego dobra! Niechorskie Święto Śledzia Bałtyckiego w tym roku Honorowym Patronatem objęła Dyrektor Zachodniopomorskiego Oddziału Regionalnego Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa. ARiMR wdrażając kolejne unijne programy pomocowe znacznie przyczynia się do transformacji w polskim rybołówstwie i na polskim wybrzeżu. Na naszych oczach kompleksowo modernizują się porty i przystanie rybackie, rozbudowuje się ich infrastruktura, poprawiają się warunki bezpieczeństwa pracy rybaków. Polskie wybrzeże zmienia się, a ostatnie dofinansowania na lata 2014-2020 wzmagają ten trend. Nowoczesne porty rybackie i zadbane przystanie, pięknie i estetycznie wyglądające wybrzeże, to nie tylko miejsca pracy, ale również atrakcja turystyczna.

Podczas uroczystości ARiMR reprezentowała Małgorzata Wysoczańska, zastępca dyrektora Zachodniopomorskiego Oddziału Regionalnego. Pani dyrektor miała zaszczyt wraz z wójtem Rewala Maciejem Bejnarowiczem być członkiem komisji wyłaniającej najlepszą potrawę z ryb, a także osobno najlepszą potrawę, ze śledzia. Prace komisji nie należały do najłatwiejszych, a wyłonienie najlepszej potrawy było nie lada wyzwaniem. W imieniu ARiMR Małgorzata Wysoczańska wręczyła nagrodę za zdobycie I miejsca w konkursie na najlepszą potrawę rybną.
BYŁO PYSZNIE !!!

Data wprowadzenia: 11.07.2018
Data ostatniej modyfikacji: 11.07.2018 11:42